Развиваме можности...за Вашите идеи

Медиа

2016

 • Американскиот Гентерм ја отвори фабриката во Прилеп

  21.07.2016

  Американскиот Гентерм официјално ја отвори својата фабрика, инвестиција во вредност од 20 милиони евра, во Технолошко-индустриската развојна зона Прилеп. Фабриката во моментов има 450 вработени, а во следните неколку години се очекува бројот на вработени да достигне 2.000. Гентерм е глобален лид...

  Прочитајте повеќе...
 • Германската „Акомпласт“ гради фабрика во Прилеп

  14.01.2016

  Германската компанија „Акомпласт“ започна со изградба на новата фабрика во Технолошко-индустриската развојна зона Прилеп.

  „Акомпласт“ ќе инвестира 3 милиони евра во оваа фабрика за производство на автомобилски делови со пластично инјектирање, за светски реномирани прои...

  Прочитајте повеќе...